Telia skickar 2 000 medarbetare på molnkurs

Molnet En rejäl investering i kompetenshöjning. Så beskriver Telia Company sin satsning där tio procent av medarbetarna ska få utbildning i AWS och och molnteknik.

Telia skickar 2 000 medarbetare på molnkurs

Under de kommande tre åren ska Telias arbetsstyrka drillas i molnkunskap. Detta då operatören nu inlett ett internt utbildningsprogram med Amazon Web Services (AWS) vars mål är att hjälpa till med digitaliseringsarbetet.

Telia uppger att de redan i dag har 800 mjukvaruutvecklare som använder AWS för att bygga och driva molnapplikationer. Men de ser att det inte räcker. Behovet av expertis inom ai och maskininlärning växer enormt och genom att ge en bredare kompetenshöjning hoppas man råda bot på detta till viss del.
– Initiativet kompletterar vår pågående breda förstärkning av produkt- och teknikkunskaper med i nuläget 4 000 aktiva deltagare. Jag är mycket glad över att se våra medarbetare växa och utvecklas, något som är avgörande för att lyckas med vår transformation, säger Rainer Deutschmann, på Telia Company.

Som exempel på vad expertis inom molnteknik, analys och maskininlärning kan ge lyfter Telia fram att man på ett år framgångsrikt utvecklat och lanserat en serverlös bolagsgemensam dataplattform på AWS. Denna ger demokratisering av data som i sin tur förbättrar datadrivna beslut i hela organisationen.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.