Telia släpper roamingpaket för gränspendling

Mobilitet Med ett nytt tilläggspaket ska den som reser ofta mellan till exempel Sverige och Danmark kunna använda mobilen efter hemmavillkor.

Tilläggspaketet, som fått namnet Grannland, ska kosta 39 kronor i månaden och då får kunderna ringa, sms:a och mobilsurfa för samma pris och med samma innehåll som hemma.

– När mobilen byter från svenskt nät till grannlandets nät forsätter du precis som om du fortfarande vore hemma. Det inkluderar samtal både till och från mobilen. För kunder som jobbpendlar, till exempel mellan Malmö och Köpenhamn, innebär ett fast pris att de slipper fundera på roamingkostnaderna. Tjänsten ger även extra bra kostnadskontroll för kunder som bor vid gränsen, där mobilerna lätt byter nät då det nu inte kommer påverka kostnaden för våra kunder, säger Sara Laurell, chef för konsumentmarknaden på Telia.

Grannland fungerar i Norge, Danmark och Finland. För att beställa paketet krävs att kunden har något av Telias mobilabonnemang.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.