Telia slopar (nästan) all roaming i Norden

Roaming Från och med idag surfar och ringer Telias kunder för samma pris i våra nordiska och baltiska grannländer som när de är hemma i Sverige.

Telia slopar (nästan) all roaming i Norden

Andra svenska operatörer har tidigare gjort satsningar på slopad roaming, till exempel kan Tres kunder använda sina mobiler även i Danmark utan att åka på roamingavgifter, men dagens besked från Telia är den mest omfattande roamingfriheten hittills från en svensk operatör.

– Telia har varit drivande på marknaden i att göra det billigare och tryggare att mobilsurfa utomlands. Vi var först ut med att sänka priserna samt införa fast dagspris och kostnadskontroll för mobilsurf utomlands. Nu när två tredjedelar av svenskarna har en smartphone, är det fler som vill ta med sitt mobila beteende utomlands. Man vill kunna googla och använda karttjänster, klara av jobbet och vara fri att arbeta som hemma. Nu gör vi det ännu enklare, säger Hélène Barnekow, vd för Telia Sverige.

Såväl företagskunder som privatkunder hos operatören kan från och med idag surfa och ringa mobilt i de nordiska och baltiska länderna precis som hemma – nästan, för det finns några undantag. För det första räknas Island trots att landet hör till Norden inte med i roamingfriheten. För det andra gäller de nya villkoren det bara de kunder som har ett abonnemang, inte kontantkortskunder.

De nya villkoren omfattar inte heller samtal från något av de aktuella länderna till exempelvis USA, då gäller istället den nuvarande prislistan för utlandssamtal från det aktuella landet. Befinner du dig i Sverige betalar du också den vanliga utlandstaxan om du ringer till något av de andra nordiska eller baltiska länderna trots att du slipper extraavgifter när du ringer hem från samma länder.

Detaljerad information om Telias nya roamingvillkoren hittar du här.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!