Telia sparar trots vinst

Teliasonera gjorde en vinst på 13 miljarder efter skatt under 2004. Ändå meddelar företaget att de ska spara 5-6 miljarder de närmaste tre åren.

Merparten av sparåtgärderna kommer att drabba Sverige. Hur många jobb det rör sig om vill Telia inte säga något om ännu. I Finland är det klart att cirka 650 jobb försvinner.

– De åtgärder vi nu vidtar kommer att inverka negativt på lönsamheten i inledningsskedet, men ska ses som en investering för att bygga ett ännu konkurrenskraftigare Teliasonera, kommenterar vd:n och koncernchefen Anders Igel.

Omsättningen är nästan oförändrad sedan 2003 och ligger kvar på 82 miljarder kronor. Marginalen har inte heller förändrats i någon större utsträckning sedan 2003 men har gått ner 0,6 procent till 36,9 procent.

Telia har under året 2004 utökat antalet kunder. I Norden och Baltikum fick de 1,5 miljoner nya användare. För Euroasien, Ryssland och Turkiet blev siffran 13 miljoner nya kunder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.