Telia stänger analoga tjänster

Telefoni Det är inte bara isdn duo som försvinner från Telias produktutbud. Det gör även en rad analoga tjänster, som Analog växelledning och Link-tjänsterna Anatel, Digitel och X-line 1 och 2.

Telia stänger analoga tjänster

Den här veckan kommer Telia att skicka ut information till de berörda kunderna.

”ISDN Duo och Analog Växelledning har i årtionden använts till olika kommunikationslösningar som till exempel telefoniväxlar, dataanslutningar, larm och betallösningar. I takt med att ersättningsprodukter med bättre funktionalitet når marknaden avvecklar vi äldre tjänster, förnyar vårt utbud och gör ett teknikskifte.

Telia ISDN Duo och Analog Växelledning är några av de tjänster som avvecklas.”, skriver Telia i ett brev.

Att isdn duo säljstoppas och försvinner den 31 december 2014 kunde Telekom idag rapportera om härom veckan, tillsammans med uppgifter om den nya sip-tjänst som erbjuds som alternativ. Att även anslutningsformen analog växelledning stängs ner i slutet av nästa år verkar komma som något av en chock i återförsäljarledet.

– Den kundkategori som fortfarande använder analog växelledning är som regel inte alls intresserade av modern kommunikationsteknik och nya tjänster. Utan förvarning kommer nu det här beskedet. Det blir tufft för många att hantera, säger Jonathan Littenström, försäljningschef på Telekompaniet.

Han bedömer att av de Telia-anslutna växlar som han stöter på ute på fältet så har 7 av 10 isdn duo och de övriga just analog växelledning.

De andra analoga Telia-tjänster som har fått ett slutdatum finns i Link-portföljen. Det är Anatel, X-Line 1 och 2, och Digitel. I de fallen gick Telia ut med information till kunderna i våras, som även handlade om ändrad prissättning. Stoppdatum är även här 31 december 2014.

Telia har redan publicerat information om tjänsteförändringarna och vilka alternativ de vill erbjuda som alternativ. Den finns på en i nuläget olänkad hemsida.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.