Telia: Så mycket ökade streaming under 2021

streaming Svenskarna tittar på tv som aldrig förr och allra helst strömmade kanaler visar nya siffror från Telia.

Telia: Så mycket ökade streaming under 2021

Svenskarnas tv-vanor har förändrats under coronapandemin och de restriktioner som följt i dess kölvatten – och trenden har fortsatt även under 2021.

En ny rapport från Telia visar att både linjär-tv och streaming har ökat under året som gått, med 4,5 respektive hela 131 procent.

– Vi ser att det har varit ett extra stort publikstöd framför teven och skärmen det här året, med höjdpunkter som OS och Fotbolls-EM i somras. Men även höstens startskott av den efterlängtade turneringen Uefa Champions League som blev en riktig fotbollsfest.

Ett kvitto på uppskattning

– Att tv-tittandet fortsätter att öka hos våra kunder är också ett kvitto på att våra satsningar med att erbjuda våra kunder det bästa innehållet och all sport är uppskattat, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär i ett pressmeddelande.

Skillnaderna mellan storstad och glesbygd är relativt stora. I Stockholm tittar man allra minst på linjär-tv medan det är Norrbotten som toppar listan när det gäller vilka som helst bänkar sig framför en traditionell tv-box.

Mest intresserade av tv-streaming är man i Västernorrland medan de mer skeptiskt inställda jämtlänningarna placerar sig längst ned i listan.

Enligt Telia är det TV4 som är Sveriges mest populära tv-kanal, både när det handlar om streaming och linjär-tv.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.