Telia klättrar på “svarta listan” – följer inte ARN-rekommendationer

operatörer Nio nya ärenden där Telia går emot Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Telia klättrar på “svarta listan” – följer inte ARN-rekommendationer

Telia intar en inte särskilt smickrande plats på Tidningen Råd & Röns så kallade “svarta lista” som publicerades nu i februari. På listan sammanställer man ärenden där företag inte har valt att följa Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I Telias fall handlar det om nio nya ärenden på listan där man dragit sig ur en avtalad installation av bredband via fiber utan att gå konsumenterna till mötes.

Telia har struntat i beslutet

– De har skrivit avtal med kunder om att dra in fiber, men sen har man struntat i det när det blivit för dyrt eller för krångligt. Konsumenterna har sedan gjort som man ska och gått till ARN som gett dem rätt, men även det har Telia struntat i, säger Daniel Kjellberg, chefredaktör på Råd & Rön.

Telia får ta emot stark kritik från ARN:s chef Marcus Isgren, inte minst eftersom det är ett företag som till knappt 40 procent ägs av den svenska staten.

Underminerar samhällsviktig funktion

– Jag kan generellt, för egen del, ifrågasätta om det är särskilt värdigt av ett företag som är delvis statligt ägt att agera på ett sådant här sätt. Att Telia gör det kan naturligtvis bidra till att man underminerar en central samhällsviktig funktion som ARN är. Det svenska konsumentskyddet bygger i stor utsträckning på att företag följer våra rekommendationer, säger Marcus Isgren till Råd & Rön.

Den senaste utgåvan av “svarta listan” rymmer rekordmånga nya företag. Totalt finns här 227 företag med 483 ärenden där man har frångått ARN:s rekommendationer.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.