Undersökning: Här är operatören med Sveriges bästa mobilnät

Mobilnät Telia har Sveriges bästa och mest pålitliga mobilnät enligt det oberoende mätföretaget Umlaut.

Undersökning: Här är operatören med Sveriges bästa mobilnät
Staffan Åkesson, teknisk chef Telia Sverige, Martin Pehrsson, mobilnätschef Telia Sverige och Hakan Ekmen, Umlaut.

Telia brukar kamma hem toppplaceringar i mätföretaget Umlauts årliga undersökning av de stora mobilnäten i Sverige och så blir fallet även i år – för sjätte gången slår man fast att Telias mobilnät levererar bäst nätkvalitet och kundupplevelse.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Umlaut, som är ett oberoende mätföretag och en del av Accenture, konstaterar att Telias nät segrar i samtliga kategorier som uppmätts, det vill säga tal, data och crowd, där den sistnämnda baseras på crowdsourcade mätningar i mobila appar. Man uppger att mätningarna genomförts under en längre tidsperiod och i olika delar av landet, både storstäder, glesbygd och vägnätet.

– Umlauts mätningar är både omfattande och detaljerade eftersom de utvärderar en helhet av mobilnätupplevelsen i olika geografier och därmed även visar resultatet av den faktiska upplevelsen för våra kunder. Vi är oerhört stolta över att vi återigen fått bevis på att vi kan leverera Sveriges bästa och mest pålitliga nät, säger Anders Olsson, vd på Telia Sverige.

Av maxpoängen 1000 lyckas Telia samla ihop 941 poäng, vilket är 81 poäng mer än närmaste följande konkurrent.

”Ser vinsten som ett tydligt kvitto”

– Vi är mitt i vår största nätmodernisering någonsin, där vi bygger nytt, fördubblar kapaciteten, ökar säkerheten samtidigt som vi rullar ut 5g-nätet som just nu når mer än halva Sveriges befolkning och fler än 100 tätorter. Vi ser vinsten som ett tydligt kvitto på att vår modernisering och uppgradering av nätet verkligen har gett resultat och en bättre användarkvalitet för våra kunder, säger Staffan Åkesson, teknisk chef på Telia Sverige.

Här hittar du hela rapporten från Umlaut.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.