Telia tappar sin CIO – går över till byggbranschen

branschen Annette Palinski Vallin lämnar Telia efter 28 år och går till byggjätte.

Telia tappar sin CIO – går över till byggbranschen

Annette Palinski Vallin lämnar rollen som cio, chief information officer, på Telia Sverige och går i stället över till byggbranschen. Senare i år tillträder hon tjänsten som cio på Skanska Sverige.

– IT och digitalisering är en viktig möjliggörare för vår framtida konkurrenskraft, och jag är övertygad om att Annettes värdefulla erfarenheter från sina tidigare roller inom Telia kommer att bidra till vår fortsatta utveckling, säger Gunnar Hagman, vd Skanska Sverige.

Annette Palinski Vallin har innehaft flera olika positioner inom Telia-koncernen sedan 1994. I sin roll som CIO på Telia Sverige har hon varit ansvarig för att driva företagets it-strategi och digitalisering, men hon har också haft en plats i ledningsgruppen.

”Under min tid på Telia har jag tillsammans med kompetenta och kunniga medarbetare och kollegor bidragit till den stora transformation Telia framgångsrikt genomgått det senaste årtiondena. En roll som krävt en djup it- och teknikkunskap och ett starkt affärsmannaskap. Jag är djupt tacksam och hedrad att ha varit med om en transformation som bidragit till Sveriges digital infrastruktur och vår digitala upplevelse”, skriver Palinski Vallin själv på Linkedin.

Varför väljer du att lämna Telia just nu?

– Det var ingenting jag hade planerat, men jag drivs av att lära mig nya saker och nu får jag möjligheten på Skanska Sverige att utforska en helt ny industri, i en roll där jag kan fortsätta att bidra med mina erfarenheter av digitalisering och change management.

Vad är det viktigaste du tar med dig från tiden på Telia?

– Två saker: För det första, det handlar alltid om människorna du jobbar med. Starka team kan åstadkomma magiska saker. För det andra, även om förändring tar tid och kräver tålamod, så måste du kontinuerligt kunna skapa värde och leverera i det arbete du driver.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.