Telia tappar finanschefen – har sagt upp sig

branschen Per Christian Mørland lämnar koncernledningen efter sju år på Telia Company.

Telia tappar finanschefen – har sagt upp sig

Efter sju år på Telia Company har finanschefen Per Christian Mørland valt att lämna sin roll och sin plats i koncernledningen. Han har sagt upp sig på grund av familjeskäl och lämnar Telia under andra halvåret 2023.

Enligt Dagens Industri kommer han att få motsvarande position på norska medieföretaget Schibsted och Telia har redan inlett jakten på en ersättare.

– Per Christian har varit tongivande för Telias transformation och jag är ledsen att han lämnar oss, men jag har full respekt för hans beslut att återvända till Norge för att komma närmare sin familj och ta nästa steg i karriären.

– Han har spelat en viktig roll i att forma vår strategi och återföra Telia till tillväxt. Han lämnar bolaget i en starkare position än när han tillträdde som koncernens finansdirektör år 2020 och jag önskar honom varmt lycka till i sina framtida åtaganden, säger Allison Kirkby, Telia Companys vd och koncernchef.

– Det är alltid svårt att lämna fantastiska kollegor, men jag har tagit det här beslutet eftersom jag vill tillbringa mer tid närmare min familj i Norge. Det har varit en fantastisk resa med Telia de senaste åtta åren och jag är stolt över vad mitt team och alla kollegor på Telia har åstadkommit. Telia är idag starkare och mer motståndskraftigt och jag vet att företaget kommer att fortsätta transformeras och utvecklas för att ännu bättre betjäna våra kunder, kommenterar Per Christian Mørland.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.