Telia tappar stort

Tappet inom bredband och telefoni fortsätter för Telia. Det visar nya siffror från Post- och telestyrelsen, PTS. Störst är tappet inom telefoni där Telia nu är nere på en marknadsandel på 68 procent. När det gäller bredband så krymper avståndet till tvåan Telenor.

Det är Computer Sweden som fått ta del av PTS siffror över bredband och telefoni på den svenska marknaden. PTS har tillfrågat 4 000 personer i åldern 16-75 år om deras val av telefoni- och bredbandsoperatör. Det största raset upplever Telia när det gäller marknadsandelen fasta abonnemang för telefoni. Från att ha haft 94 procent i marknadsandel 2004 har nu andelen rasat till 68 procent, vilket motsvarar ett tapp på 36 procent. Även på den mobila sidan sjunker Telias marknadsandel från 46 procent 2004 till 42 procent 2005.

Minst andel har Telia på den stentuffa marknaden för bredband där de nu är nere på 34 procent 2005 från att ha haft 29 procents marknadsandel 2004. Här skärps konkurrensen av Telenor som med sina bolag Bredbandsbolaget och Glocalnet har 28 procent i marknadsandel

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.