Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telia tar över Akademibokhandelns digitala infrastruktur

Nätverk En uppgradering och fibrering av över hundra butiker. Telia har ingått avtal om att ta över drifter och den digitala infrastrukturen i Akademibokhandelns butiker.

Telia tar över Akademibokhandelns digitala infrastruktur

Det är med sin lösning Nätverk som tjänst som Telia går in i bokhandeln. En tjänst som gör att Wan-, Lan- och Wifi-näten uppgraderas och i slutändan ska göra det enklare och smidigare för kunder.

Avtalet innebär att Telia ansvarar både för de lokala butiksnätverken, men även även ser till att nätverken mellan butikerna är säkert. Dessutom kommer samtliga boklådor att ha 4g-nät som backup.
– Det viktigaste för oss är att kunna ge våra kunder en upplevelse i toppklass när de besöker våra butiker, oavsett om de kommer för ett snabbt besök eller vill få en mer omfattande upplevelse i mötet med våra produkter och personal i butik. Vi satsar på att fortsätta kunna möta alla våra kunders framtida behov, och leverera över förväntan när de besöker våra butiker. Fibern blir en grundbult för att kunna åstadkomma detta och även kunna möta framtida möjligheter och utmaningar förklarar Anna-Lena Olsson, CIO på Bokhandelsgruppen.

Även drift, underhåll och utveckling kommer skötas av Telia.
– Vårt mål är att Akademibokhandeln ska ligga i framkant och erbjuda nya tjänster som ökar nyttan för kunderna och personalen. Akademibokhandelns satsning på nya innovativa lösningar är inspirerande och det är fantastiskt roligt att få förtroendet att leverera verktyg som hjälper dem i deras nya satsningar. Vår lösning erbjuder den stabilitet och driftsäkerhet som krävs för det, säger Anna Rydergren, chef för företagsaffären Telia.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter