Telia släpper tjänst för RBM-meddelanden

operatörer Ny meddelandetjänst använder sig av Googles RBM-lösning för att skicka skräddarsytt innehåll med bilder och video till Android-mobiler.

Telia släpper tjänst för RBM-meddelanden

Efter att under en period ha genomfört tester med Googles meddelandelösning RBM (RCS Business Messaging) lanserar Telia nu en tjänst som låter företag använda sig av tekniken för att skicka meddelanden till sina kunder.

RBM bygger vidare på RCS-standarden och ger möjlighet att skräddarsy innehållet i meddelanden både utseendemässigt och innehållsmässigt. Man kan till exempel integrera både bilder och video i ett meddelande och bifoga biljetter, qr-koder eller liknande innehåll.

Dessutom öppnar RBM möjligheter till tvåvägskommunikation mellan kunden och företaget. Här kan bland annat mottagaren interagera med en chattbot i ett kundserviceärende.

– Med RBM skapas ett högre engagemang direkt med slutkunden och en bättre användarupplevelse som kan liknas vid den man får i en mobilapp, men som görs direkt i meddelandeflödet utan separat inloggning. Dialoghistoriken finns tillgänglig för att återknyta kontakten med kunden och bygga en stark, lojal relation mellan kund och leverantör, berättar Niclas Bergman, affärsansvarig för större företagskunder på Telia.

– Vi är glada över samarbetet med Telia och möjligheten att hjälpa företag erbjuda sina kunder ännu bättre meddelandeupplevelser. En handlare kan skicka ett bildspel av sina produkter, och kunderna kan samtidigt kommunicera med företaget, utan att behöva lämna meddelandeappen, säger Tim Atkinson, som arbetar med affärsutveckling på Google.

RBM-meddelanden kan i dagsläget endast visas i mobiltelefoner som är baserade på Googles operativsystem Android 5.0 eller senare, men Iphone-användare som tar emot ett RBM-meddelande får en länk som leder till en webbsida med motsvarande innehåll.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.