Telia trappar upp i striden om Turkcell

Teliasonera har hos en civil domstol i Genève begärt att Cukurova förbjuds att inleda eller fortsätta kontakter med andra än Teliasonera angående försäljningen av aktier i Turkcell.

Bakgrunden till bråket mellan Teliasonera och Cukurova är det avtal som skrevs i mars där Cukurova accepterade att sälja samtliga aktier i Turkcell till Telia. Senare har Cukurova vägrat att underteckna ett slutligt köpeavtal och har dessutom inlett förhandlingar med den ryska intressenten Alfa Group.

Telia har därefter lämnat in en begäran om skiljeförfarande vid Internationella handelskammarens skiljedomstol och har nu också begärt interimistiska åtgärder för att bevaka Telias rättigheter.

Telias vd Anders Igel säger till Dagens industri att Telia har för avsikt att fullfölja avtalet som Cukurova inte skrivit på och att han anser att det är oetiskt av Cukurova att i detta läge inleda samtal med annan intressent om eventuell försäljning.

Telia äger idag 37 procent av aktierna i Turkcell, men om köpet av Cukurovas ägarandel går igenom blir Telia majoritetsägare i bolaget med 64 procents ägarandel. Turkcell är den största mobiloperatören i Turkiet med 23,4 miljoner kunder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.