Telia erbjuder tv-tjänster via trådlöst bredband

bredband Telia Norge ser över hela sin portfölj med fwa-tjänster och höjer hastigheten i 5g-nätet.

Telia erbjuder tv-tjänster via trådlöst bredband

Fwa, fixed wireless access, är en kostnadseffektiv teknik för att erbjuda bredbandstjänster via 4g- och 5g-nätverken i miljöer som inte lämpar sig för dragning av fiberkabel.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu ser Telia Norge över hela sin portfölj med fwa-tjänster och kommer bland annat att börja erbjuda tv-tjänster med hjälp av den trådlösa bredbandstekniken. I en ny kampanj kommer man att erbjuda kostnadsfri installation och sex månaders rabatt till de kunder som beställer både bredbandsuppkoppling och tv-tjänster via fwa.

Man höjer också dataöverföringshastigheten för två av sina 5g-abonnemang, från 200 till 250 Mbps respektive från 300 till 500 Mbps, vilket Telecompaper rapporterar om.

Mindre antenn placeras utomhus

För att säkerställa höga prestanda i den trådlösa anslutningen förses alla fwa-abonnenter med en mindre utomhusantenn och en router som placeras inomhus. Kunder som även väljer att abonnera på tv-tjänsterna får utan kostnad en mottagare med inbyggd Chromecast för tv och strömningstjänster.

Priset för den dyraste tjänsten, 500 Mbps 5g, är 1299 norska kronor per månad under kampanjperioden på sex månader. Därefter är priset 1549 norska kronor per månad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.