Telia utser ny chef för affärsområde Eurasien

Tero Kivisaari, finansdirektör och vice vd för Teliasoneras affärsområde Eurasien, blir från och med den 1 maj 2007 ny chef för affärsområdet.

Tero Kivisaari är 35 år gammal och har dubbla examina från Tekniska högskolan och Handelshögskolan i Helsingfors. Han har arbetat i Teliasonera i tio år. Han efterträder Erdal Durukan som på egen begäran slutar för att anta nya utmaningar.

– Efter att i 13 år ha arbetat med att utveckla telekom i Turkiet, Centralasien och Östeuropa, med Turkcell och Fintur-gruppen, är det ett naturligt steg för mig att söka mig nya utmaningar. Åren med Teliasonera har varit mycket framgångsrika – hela regionen är inne spännande utvecklingsfas – och affärsområdet Eurasien utgör i dag nära en tredjedel av Teliasoneras nettoresultat, kommenterar Erdal Durukan beslutet.

Enligt Teliasoneras vd Anders Igel har Tero Kivisaari under de senaste fem åren haft en viktig roll med att utveckla verksamheten i Eurasien och kommer att säkra den nödvändiga kontinuiteten i företagets framtida verksamhet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.