Telia utser Rysslandschef

Teliasonera öppnar ett nytt representationkontor i Moskva. Per Olof Sjöstedt har utsetts som chef för den nya verksamheten med start från den första juni i år.

Per Olof Sjöstedt börjar sitt nya arbete den första juni 2005 i samband med att kontoret etableras. Representationskontoret kommer att ansvara för Teliasoneras verksamhet i Ryssland.

Per Olof Sjöstedt har arbetat över 20 år inom telekom i östra Europa, varav tio år i Ryssland, bland annat som chef för Ericsson i Ryssland mellan 1998 och 2001. Han talar flytande ryska och har även arbetat på Sveriges Ambassad i Moskva. Närmast kommer han från Emerson Network Power Systems där han var Rysslandschef.

Per Olof Sjöstedt är civilingenjör i elektroteknik från KTH och har en fil.kand. i slaviska språk och statskunskap från Stockholms universitet. Han är även medlem av presidiet och hedersdoktor i International Telecommunications Academy.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.