Telia utvecklar privat 5g-nät till finska verkstadsjätten

Privata nätverk Tillsammans med Digita utvecklar Telia just nu ett privat 5g-nät åt den finska verkstadsjätten Valmet.

Telia utvecklar privat 5g-nät till finska verkstadsjätten

Valmet är en stor spelare när det kommer till att utveckla teknisk utrustning för pappers- , massa- och energiindustrin. Bolaget har sitt säte i Esbo. Det privata 5g-nätverket ska användas för att vidareutveckla företagets förmåga inom bland annat intelligent produktion, underhåll, säkerhet och trådlös logistikautomation.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Vi förväntar oss att privata nätverk kommer att förbättra Valmets förmåga att utveckla fabriksverksamheten för att möta branschens ständigt växande krav. Flexibilitet, hastighet, tillgänglighet och säkerhet betyder väldigt mycket för oss, säger Matias Majaharju, chef för it-infrastruktur på Valmet i en kommentar.

”Öppnar nya möjligheter för industrin”

Lösningen är skalbar, och den privata nätverkskapaciteten kan delas mellan Valmets närliggande produktionsanläggningar med SD-WAN-nätverk. Även Telia är positiva till samarbetet.

– Fler och fler finländska pionjärföretag antar privata nätverk för att förbättra produktionseffektiviteten och utveckla verksamheten. Privata nätverk som tillämpas för automatisering öppnar nya möjligheter för industrin och Valmet som ett ledande företag är ett bra exempel för branschen och dess kunder när digitaliseringslösningar tillämpas i praktiken, säger Kaisa Pajari, som är chef för B2B-nätverk och kommunikationstjänster på Telia i Finland.

Den första delen av lösningen implementerades i Valmets anläggningar i Tammerfors redan under 2022. Nu utvecklas satsningen till att omfatta fler av bolagets anläggningar.

Nätverkslösningen till Valmet är baserat på Nokia Digital Automation Cloud. Lösningen kan utökas för att möta behoven hos företagets kontor och kunder i Finland och runt om i världen. I det privata nätverket används både 4,9g/LTE- och 5g-teknik efter behov.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.