Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Teliachefen: ”Har bestämt mig för att lämna”

Bransch Telia Company kommer få ny chef under 2020. Detta då Johan Dennerlind, som haft vd-stolen sedan 2013, valt att säga upp sig.

Teliachefen: ”Har bestämt mig för att lämna”

Det var i början av augusti som Johan Dennerlind meddelade Telias styrelse att han ville lämna. Dennerlind som varit sex år på posten kommer därmed att kliva ned från vd- och koncernchefsstolen någon gång under 2020.
– Jag och styrelsen beklagar att Johan nu väljer att lämna företaget samtidigt som vi respekterar Johans beslut att ta nya steg i sitt arbetsliv, säger Marie Ehrling, ordförande för Telia Companys styrelse.
Under sin tid som vd har Johan Dennerlind fått hantera en hel del allvarliga situationer och marknaden har förändrats rejält.
– Det är ett privilegium att vara vd och koncernchef för Telia Company, ett av Sveriges äldsta och största bolag. De senaste åren har jag med stor glädje och energi, och tillsammans med styrelsen och mitt team, genomfört en omställning och fokusering av bolaget som gjort oss både väl positionerade och väl rustade för framtiden. Telia Company är nu på väg in i en ny fas med många nya möjligheter till värdeskapande och ett starkt engagemang bland våra över 20 000 anställda. Och efter noggrant övervägande har jag nu bestämt mig för att lämna Telia och ta mig an nya utmaningar. Jag kommer dock med fullt fokus fortsätta driva nuvarande agenda och prioriteringar så länge styrelsen så önskar, säger han.

Enligt Marie Ehrling kommer Dennerlind att fortsätta på posten till dess att Telia lyckats rekrytera en ersättare, dock högst ett år.
– Johan har försäkrat att han med full kraft kommer fortsätta i sin nuvarande roll framöver så länge det behövs under uppsägningstiden. Detta säkerställer kontinuitet och fortsatt fokus på flera viktiga pågående processer, säger Marie Ehrling.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter