Telia:”Detta kastar om hela spelplanen när det gäller IoT”

IoT En ”banbrytande lösning” enligt Telia. Nu har operatören lanserat teknik där företag kan hantera alla globala anslutningar och data från en enda portal.

Telia:”Detta kastar om hela spelplanen när det gäller IoT”

En plats från villket ett företag eller organisation kan styra all sin IoT och en lösning som ska spara företag i genomsnitt 28 procent av kostnaden för IoT-kommunikationen. Telia slår på stora trumman och menar att de nu har en riktigt omvälvande lösning för sakernas internet.
– Detta kastar om hela spelplanen när det gäller IoT-kommunikation. Kunder som behöver distribuera sina lösningar globalt måste idag hantera flera operatörer och en mängd olika skattelagstiftningar och regelverk. När det behövs går vår lösning bortom roaming och erbjuder istället lokala abonnemang på kraftigt reglerade marknader. Kunderna kan nu direkt styra vad deras enheter får eller inte får tillgång till med ett nät som dynamiskt anpassar sig till kommunikationsbehoven, säger Björn Hansen, Head of IoT på Telia.

Lösningen går under namnet Telia Global IoT Connectivity och finns nu ute på marknaden. Enkelt beskrivet består den av fura viktig komponenter. Det första är ett eSIM med så kallad eUICC-funktionalitet. Nummer två är ett världsomspännande ekosystem med förintegrerade operatörer. Den tredje delen är ett programmerbart nätverk och slutligen så har Telia även knutit en molnplattform till det hela.

Grund för snabb uppskalning

Totalt sett ger det här företag och organisationer möjligheten att hantera all sin IoT-data och kommunikation från en enda portal. Detta utan problemet att behöva hantera olika operatörer och data-set.
– Med stöd av vår innovativa lösningsarkitektur, som tar kommunikation och data till molnet, kommer kunderna nu att kunna kontrollera och hantera det globala nätverket av partners och ordna data och sms-flöden i så gott som realtid. Det lägger grunden för snabb uppskalning, säger Björn Hansen.

Att man fått den på plats ger Telia bra slagläge inför vad som komma skall. Enligt analysföretaget Transformera Insights så beräknas den globala IoT-markanden växa till 24,1 miljarder enheter år 2030. Vid den tidpunkten kommer intäkterna från IoT ligga på 12,5 biljoner kronor om året.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.