Telia: ”Vi ska ta vårt ansvar”

Hållbarhet Första nätet som får utnämningen ”Bra Miljöval”. Telias får nu en fjäder i haten då de lever upp till Naturskyddsföreningens krav om miljö, klimat, djur, växter och människor.

Telia: ”Vi ska ta vårt ansvar”

Ett nät som till 100 procent drivs av förnybar el. Telia kan nu som enda operatör säga sig vara ett bra miljöval.
– Telia är och ska vara det hållbara valet för dig som vill surfa, streama, spela, prata, chatta och jobba på ett mer miljövänligt sätt. Genom att samarbeta med Naturskyddsföreningen vill vi göra det lättare att göra ett klimatsmart val, säger Anna Augustson, hållbarhetschef, Telia Sverige.

Det här är dock inte slutstationen i hållbarhetsarbetet. 2030 ska hela företaget vara koldioxidneutrala och inte heller ge upphov till något avfall. Och det här styva målet omfattar inte bara den egna verksamheten – utan hela värdekedjan,
– Ett digitalt Sverige är ett mer hållbart Sverige. Vi ska ta vårt ansvar och minska vår egen miljöpåverkan till noll, men vi ser också en möjlighet till att bidra med nya hållbara lösningar till våra kunder och samhället. Exempelvis samarbetar vi med tech-bolaget Einride för mer hållbara transporter, och med hjälp av anonymiserad data från våra mobilnät kan vi tillsammans med kommuner bidra till smartare stadsplanering, säger anna Augustsson

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.