Telias finansdirektör säger upp sig

Nytt jobb Efter tio år i bolaget och sex som finansdirektör tackar Christian Luiga för sig. Han lämnar tjänsten direkt, men kommer stå till Telias förfogande fram till september.

Telias finansdirektör säger upp sig

Det är i ett kort pressmeddelande som Telia Company meddelar att de nu blivit av med sin finansdirektör. Christian Luiga har utöver den rollen även sedan i september varit tillförordnad vd och koncernchef innan Allison Kirkby fick den stolen.
– Att vara med och leda Telia Company, först som finansdirektör och sedan som tillförordnad VD, under en period som präglats av stora förändringar och utmaningar, har varit oerhört givande. Men allting har ett slut, och jag har kommit fram till att detta är rätt timing för mig att lämna Telia Company. Det är med varm hand jag lämnar över stafettpinnen till vår nya vd Allison Kirkby. Jag vill också passa på att tacka alla våra fantastiska medarbetare för era arbetsinsatser och ert stöd under den här tiden, säger Christian i ett uttalande.

Christian Luiga kommer under sin uppsägningstid agera stöd åt Allison Kirkby och hantera överlämning av de projekt han varit involverad i. Uppsägningstiden avslutas den 15 september, men redan i dag kliver han av koncernledningen.
Telia kommer att dra igång en rekryteringsprocess efter en ny finansdirektör omgående, men tills dess kommer Douglas Lubbe kliva in som interimslösning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.