Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telias köp av Bonnier Broadcasting godkänt

Branschen Nu är det klart, EU-kommissionen har nu godkänt Telias köp av Bonnier Broadcasting. Det innebär att operatören nu får in TV4, MTV och C More i sitt utbud.
– Detta är en milstolpe för Telia Company, säger koncernchefen Christian Luiga.

Telias köp av Bonnier Broadcasting godkänt

 

 

Nya upplevelser för kunder och nya intäktsflöden för Telia. När det nu står klart att EU inte har några invändningar mot att Telia köper Bonniers tv-del kommer det öppna en hel del dörrar för operatören.
Inte minst kommer företaget få en större räckvidd och bredd, något som Telia förväntar ska generera synergier om 600 miljoner kronor om året.
– Vi blir pionjärer i Norden när vi nu bygger en helhetslösning som möter kundernas krav på högkvalitativ uppkoppling, stabil streaming och fantastiskt innehåll, säger Christian Luiga, tillförordnad vd och koncernchef för Telia Company.

Köpet har varit ifrågasatt, inte minst på grund av att staten är storägare av Telia. För helt plötsligt har de ägandet av både public service och den största kommersiella tv-kanalen i Sverige. Samt att operatören får äganderätt över en av de största reklamplatserna i Sverige. Detta har även varit något som EU-kommissionen slagit ned på i sin granskning och som Telia varit tvungen att göra åtgärder för att garantera en ett fungerande konkurrensläge i Norden.
Telias styrelseordförande Marie Ehrling säger att hon välkomnar beslutet och att de nu kan börja skapa mervärde.
– Dagens beslut innebär att även EU-kommissionen ser fördelarna för konsumenterna i att kombinera Telia Company och Bonnier Broadcasting. Det har varit en lång och omfattande process och nu inleds en ny fas där Telia Company kommer att inkludera media i sin verksamhet för att skapa mer värde för kunder och aktieägare. Genom detta förvärv skapas en stark nordisk aktör som kan konkurrera med de stora internationella bolag som är mycket aktiva i Norden. Som medieägare kommer Telia Company att garantera att fortsatt redaktionellt oberoende upprätthålls gentemot ägare, styrelse och ledning, säger hon.

Totalt sett har Bonnier Broadcasting cirka 1 200 anställda i Sverige, Finland och Danmark och dessa kommer ingå i Telias nya affärsområde för media. Nuvarande vd:n kommer att fortsätta som ansvarig för affärsområdet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter