Teliasonera förbereder Apoteket för ip-telefoni

Teliasonera tecknar treårigt tjänsteavtal med Apoteket till ett värde av 80 miljoner kronor. Affären innebär att Teliasonera tar helhetsansvar för Apotekets företagsnät, som är ett av Sveriges största ip-nät med cirka 1 000 anslutningar över hela landet.

Affären som vanns i en offentlig upphandling omfattar leverans och driftsansvar för datakommunikationen mellan samtliga apotek (wide area network) samt för Apotekets lokala företagsnät (lokal area network). Ansvaret omfattar även internetkapaciteten till Apotekets hemsida (apoteket.se) som är en av Sveriges mest besökta domäner.

– Teliasoneras lösning lever mycket väl upp till våra behov och krav, säger Anders Persson, Apotekets it-chef. Apotekets interna företagsnät utgör navet i kommunikationen mellan landets alla apotek. I nätet överförs bland annat läkemedelsrecept och annan känslig patientinformation. Därför är hög kvalitet och hög säkerhet av största vikt.

Teliasonera ska också öka kapaciteten samt effektivisera nätet för att säkerställa en snabb och säker kommunikation. Med ett moderniserat nät kan Apoteket välja att lägga till ytterligare funktioner som exempelvis ip-telefoni.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.