Teliasonera köper Chess

Efter många turer är nu Teliasoneras köp av norska Chess/Sense klart. Man kommer att köpa 91,2 procent av aktierna av norska Vollvik Gruppen, som äger 100 procent av Chess/Sense, till ett pris av 1 895 miljoner kronor. Chess/Sense har 405 000 mobilabonnenter i Norge.

Köpet innebär att Telia betalar 11.03 norska kronor kontant per aktie i Vollviks Gruppen, som man nu kommer att äga till 91,2 procent. Inom tre dagar efter att transaktionen är slutförd kommer Telia att presentera ett frivilligt erbjudande på 11.03 norska kronor för att köpa in de resterande 8,8 procenten utomstående aktier.

Affären beräknas ge positiva synergier för Teliasonera. Synergierna är främst relaterade till ett utökat nyttjande av Netcoms nät och man räknar med affären före genomförandekostnader årligen kommer att generera ytterligare 810 miljoner svenska kronor i EBITDA och 730 miljoner kronor i kassaflöden före skatt.

Chess/Sense kommer att fortsätta att att verka under eget namn i Norge.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.