Teliasonera med i FMCA

Mer än 15 wlan-telefoner i mellanprisklassen kommer att lanseras under första hälften av 2006. Det förutspår FMCA som nu även fått en ny medlem i form av Teliasonera.

Nu har även Teliasonera anslutit sig till samarbetsorganet Fixed-Mobile Convergence Alliance (FMCA). FMCA grundades i juli 2004 och arbetar för att underlätta sammansmältningen mellan fast och mobil telefoni. Idag finns det enligt FMCA drygt 500 miljoner potentiella kunder som skulle kunna dra nytta av en större konvergens mellan fast telefoni och mobiltelefoni.

– Nu när Teliasonera har anslutit sig är 24 globalt verksamma operatörer med i FMCA-samarbetet. Genom teknikkombinationer som fasta bredbandsanslutningar och trådlösa lokala nätverk ska kunderna alltid kunna få samma höga samtalskvalitet, oavsett om de befinner sig hemma, på kontoret, på offentliga platser eller på resa, säger Claes Bidemar, terminalansvarig TeliaSonera Marketing Products & Services i en kommentar.

FMCA räknar med att kunna presentera kravspecifikationer för konvergensstandarderna under senare hälften av 2005. Genom att leverera specifikationerna för bland annat bluetooth ctp, uma och wi-fi sip redan i höst hoppas man kunna snabba upp utvecklingsarbetet och få ut produkterna på den globala marknaden så snart som möjligt.

Samarbetsorganet förutspår också att de stora telefontillverkarna kommer släppa mer än 15 wi-fi-kompatibla mobiltelefoner i mellanprisklassen under första hälften av 2006.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.