Teliasonera och TDC är nu överens

Sent i går kväll gick Teliasonera och TDC ut med ett gemensamt pressmeddelande att de nu är överens. Det nya avtalet gäller från den förste oktober i år.

Under hela gårdagen i går var såväl Teliasonera och TDC tystlåtna om hur det gick med samtrafikspriserna. Det enda livsteckent de ville erbjuda var: ”att vi sitter just nu och förhandlar”.

Vid tidsfristen klockan fem hade Post- och Telestyrelsen ännu inte fått något besked om deras hot om tvångsåtgärder skulle bli nödvändiga eller inte.

Gemensamt uttalande

Klockan sju i går kväll kom ett gemensamt pressmeddelande från Teliasonera och TDC som andades försoning. Villkoren för samtrafiksavgifterna är överenskomna och avtalet gäller från den förste oktober.

– Vi är glada och lättade över att vi till sist lyckades nå en överenskommelse i frågan om samtrafik, säger Malin Frenning, chef för Teliasoneras grossistverksamhet och Ulf Baggström, vd för TDC.

Båda säger vidare att att man nu lyckats komma överens är ett positivt tecken inför det fortsatta samarbetet.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.