Teliasonera stämmer Alfa-gruppen

Teliasonera har beslutat att vidta rättsliga åtgärder mot ryska Alfa-gruppen för dess inblandning i affären mellan Teliasonera och turkiska Cukurova-gruppen gällande aktier i Turkcell och Turcell Holding. Teliasonera har redan tidigare inlett rättsliga åtgärder mot Cukurova.

Bråket kring Teliasoneras köp av 27 procent av aktierna i den turkiska mobiloperatören Turkcell och Teliasoneras rätt att köpa återstående aktier fortsätter. Redan i mars när avtalet mellan Teliasonera och Cukurova och om Teliasoneras förvärv av 27 procent av aktierna i Turkcell offentliggjordes, tillkännagav Alfa sin ambition och sina åtgärder för att kunna genomför en alternativ transaktion trots det existerande avtalet mellan Teliasonera och Cukurova, som gav Teliasonera förköpsrätt på aktierna i Turkcell Holding. Därefter har Cukurova och Alfa kommit överens om transaktioner som omfattar övertagande av aktier för styrning av Turkcell Holding och Turkcell. Teliasonera har redan tidigare vidtagit rättsliga åtgärder mot Cukurova och går nu vidare med åtgärder mot Alfa. Man kommer att göra gällande att Alfa gjort sig skyldigt till skadeståndsgrundande inblandning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.