Teliaveteran tar vd-stolen på Nethouse

Nytt jobb It- och managementkonsulterna Nethouse har ny kapten vid rodret. Hans Dahlberg, telekomveteran med 25 år av chefande tar över som ny vd.

Teliaveteran tar vd-stolen på Nethouse

Hans Dahlberg var en av de som byggde upp Telias IoT division och han har de senaste 25 åren haft en radda chefsroller i branschen. Nu efter tre år i Schweiz återvänder han till Sverige för att inta chefsstolen på Nethouse.
– Jag har känt till Hans sedan han framgångsrikt byggde upp Telias IoT-verksamhet och vi är väldigt glada över att ha lyckats rekrytera honom som ny vd för Nethouse. Hans kommer med sin positiva energi och stora erfarenhet tillföra massor till den tillväxtresa som bolaget befinner sig i, säger Jörgen Qwist, koncernchef för Combinedx som äger Nethouse.

I Schweiz var Hans digitalchef för energibolaget Alpiq samt vd för ett av dotterbolagen i koncernen. Men på meritlistan står uröver Telia även Ericsson och Flextronics.
– Det känns väldigt roligt att ha fått förtroendet att tillträda som vd på ett bolag som Nethouse. Extra roligt är det att bolaget dessutom ingår i en satsande koncern, säger Hans Dahlberg.

Hans Dahlberg startade sin nya tjänst 1 november och ersatte då Joao Stoltz som valde att avgå på egen begäran.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.