Teliaveteranen går till Microsoft

Nytt jobb Efter mer än ett kvarts sekel går Per Broman, Telias försäljningsdirektör för offentlig verksamhet, vidare. Ny adress är Microsoft och en liknande roll.

Teliaveteranen går till Microsoft

”Det är dags för förändring”, skrev Per Broman på Linkedin. Broman som stämplade in på Telia 1996, satsade det då ganska nybakade aktiebolaget på nya ”multimeditjänster” samt tittade på att driva söktjänsten Altavista i norra Europa.

Genom åren har han varit både chef för branschsäljet, regionschef för norra Sverige samt senare, försäljningsdirektör för offentlig verksamhet. Och nu efter 26,5 år lämnar han Telia och går istället till Microsoft.

Och vad är det han ska göra på Microsoft? Jo, här är det också det offentliga han ska stångas med.
”Det här kommer att vara starten på nästa spännande resa där jag hoppas kunna bidra till en säker, hållbar och långsiktig digitalisering av nationen Sverige”, skriver Per Broman på Linkedin.

Spännande absolut, en av de saker det offentliga Sverige måste lösa vissa problemknutar kring är hur verksamhetens olika lager av sekretess och hantering av känslig information kan fungera med olika digitala tjänster.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.