Telio laddar för trådlöst

Handdatorer med med mjukvaruklienter för trådlös ip-telefoni. Det är nästa steg för Telio, som på kort tid har skaffat 50 000 kunder i Norge.
Telio har skrivit licensavtal med Xten för deras utvecklingsverktyg. Tester med användare är redan igång.

När Telekom idag nyligen intervjuade Telios Jimmie Wiklund, som ansvarar för den norska bredbandstelefonioperatörens internationella expansion, förklarade han att trådlösa tjänster kommer bli en viktig komponent i tjänsteutbudet. Han avslöjade att den egna testgruppen, ”Telio offpist”, redan använder mjukvaruklienter från Xten för voip över wlan med handdatorer.

Nu har Telio och Xten presenterat mer detaljer omkring samarbetet. Telio licensierar Xtens utvecklingsverktyg Eyebeam för att bygga en egen voip- och videotelefon. Den kan användas både för att ringa till andra ip-telefonianvändare, till vanliga fasta telefoner och till mobiler.

– Telio erbjuder främst tjänster som ersätter gamla lösningar, så vi måste försäkra oss om hög kvalitet och en sann ”plug and play”-upplevelse för användaren. Det kraftfulla utvecklingsverktyget Eyebeam ger oss möjlighet att erbjuda en mjukvarutelefon som är extremt enkel att använda och samtidigt har avancerade funktioner som video och bredbandigt ljud, säger Espen Fjogstad, vd för Telio.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.