Telness vill växa internationellt – fyller på kassan med 85 miljoner

affärer Efter sex år är Telness teknikbolag redo att ta sig in på nya marknader med sina molnbaserade telekomtjänster.

Telness vill växa internationellt – fyller på kassan med 85 miljoner

Telness erbjuder olika telekomtjänster som baseras på en molnplattform. Företaget grundades i Sverige men har stora ambitioner att växa internationellt. Nu hämtar man in ett kapitaltillskott på 85 miljoner genom en nyemission av aktier som möjliggör en satsning på tillväxt på nya marknader.

Operatörsdelen Telness, som drivs separat från teknikplattformen Telness Technology, visar sedan i slutet av 2021 rörelsevinst, men det är teknikdelen av företaget som man främst tror kunna bygga vidare på utanför Sveriges gränser. Enligt Telness har man redan 15 000 företagskunder på den svenska marknaden.

Telness Tech siktar inledningsvis på att växa i Nederländerna och Storbritannien, därefter väntar nya marknader.

– Vår plattform har redan förändrat hur tjänster levereras till slutkunderna genom att sätta kundservice i främsta rummet och höja ribban för vad man kan förvänta sig av en mobiloperatör. Under det kommande året kommer vi att ha laserfokus på att investera mer i vårt team och genomföra strategisk nyrekrytering samtidigt som vi växer på nya marknader i Europa, säger Martina Klingvall, grundare av och koncernchef för Telness i ett pressmeddelande.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.