Svensk chattbot får tillgång till ChatGPT-plattformen

chattbotar OpenAI:s språkmodell kommer att integreras med Artificial Solutions egen plattform Teneo.

Svensk chattbot får tillgång till ChatGPT-plattformen

Svenska Artificial Solutions ligger bakom Teneo, en plattform för konversationell ai, som har vuxit snabbt på marknaden i Europa och som bland annat används av Swisscom och O2.

Nu har Artificial Solutions fått tillgång till ChatGPT:s utvecklingsplattform, vilket innebär att tekniken kommer att kunna integreras i Teneo. ChatGPT är baserad på en språkmodell som kan tolka och skapa text på ett mycket övertygande sätt.

Enligt Artificial Solutions kommer tillgången till ChatGPT medföra högre kvalitet och effektivitet i företagets lösningar för konversationell AI, samtidigt som Teneo blir mer stabil och enklare att skala upp när behovet uppstår.

– Vårt samarbete med Azure Cognitive Services och tillgången till ChatGPT kommer att göra det möjligt för oss att tillföra en ny nivå av intelligens till våra kunders AI-lösningar. Vi är glada över att kunna utnyttja denna kraftfulla teknik för att hjälpa företag ge sina kunder mer engagerande och effektiva samtal, säger säger Per Ottosson, vd för Artificial Solutions i ett uttalande.

Man betonar dock att ChatGPT än så länge inte är redo att användas i skarpt läge och att tekniken kräver övervakning av en människa.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.