Teracom tar sikte på stadsnäten

Stadsnät Teracom tänker plocka en plats på stadsnätsmarknaden, och lanserar drift- och kommunikationsoperatörstjänster.

– Idag är valfriheten och tillgången av tjänster med hög kvalitet begränsad till några få aktörer. Vi tycker att det är viktigt med en oberoende och robust infrastruktur som fortsätter att stödja kommuners digitala agenda. Därför kommer Teracom att börja erbjuda drift- och kommunikationsoperatörstjänster till stadsnät och fastighetsägare runt om i landet, säger Åsa Sundberg, koncernchef för Teracom Boxer Group.

Tanken är bland annat att Teracom ska kunna samla övervakning av nät från en plats, och erbjuda bemanning. Företaget siktar också på att lokal närvaro ska vara ett starkt försäljningsargument gentemot stadsnäten.

– Vi anser att det finns ett stort behov hos stadsnät och fastighetsägare att få bättre tillgång till lokal service. Teracom erbjuder ett rikstäckande nät av strategiskt placerade master. Vi har redan en lokal närvaro och en landstäckande organisation på 54 orter med lång erfarenhet av fiber- och radionätskompetens samt av att sköta nät som absolut inte får fallera. Detta är något som våra kunder uppskattar idag och som vi är övertygade att även stadsnät och fastighetsägare kommer vara intresserade av, säger Åsa Sundberg.

Till Telekomnyheterna säger Jan Backman, strategiansvarig på Teracom, att företaget siktar in sig på att plocka avtal särskilt åren 2017–2018 då många av dagens befintliga avtal tar slut.

– Det finns i dag cirka 100 kommuner som inte ens har ett eget stadsnät som därmed inte ens har tänkt till om att upphandla drift- eller fullvärdig KO. Vårt erbjudande kan anpassas i allt från hela KO-hanteringen, till att vi bara tar hand om till exempel nätövervakning, säger Jan Backman.

Teracom hade en liknande verksamhet tidigare i form av bolaget Comet Networks, som dock såldes för 1 krona.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter