Teracom testar mobil-tv

Teracom och Nokia ska testa mobil-tv baserad på dvb-h-standarden. Det inledande pilotprojektet drar igång efter nyår, men redan igår gjordes det första testerna.

Vid en demonstration i Kaknästornet igår sändes ett antal tv-program över det digitala marknätet till en mulitmediaterminal från Nokia. Bengt Broman, vd för Teracom, är mycket nöjd med försöket.

– Det är första gången i Sverige som vi testar utrustningen och det fungerade mycket bra, säger han. Nu kan vi inleda ett större pilotprojekt som ska leda till att utrustning, användning och affärsmodeller testas.

Demonstrationen markerar att Teracom efter nyår inleder ett fullskaligt pilotprojekt som ska bredda utbudet av mobil-tv-tjänster i Sverige. Ett första steg är ett avtal med Nokia om leverans av testutrustning för mobil-tv. Mobil-tv har tidigare introducerats i 3g-näten av olika mobilteleoperatörer och förväntas växa i takt med att mottagarutrustningen utvecklas.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.