Teracom väljer Ericsson som teknikleverantör

Nätverk Under andra kvartalet börjar Terracom uppgradera sitt nät. Och det statliga företaget har valt Ericsson som leverantör.

Teracom väljer Ericsson som teknikleverantör

Det har snackats en hel del om vilka leverantörer som ska få bygga nät i väst. Oron för Huawei och företagets koppling till den kinesiska regimen har gjort att många länder valt att exkludera dem i upphandlingar. Så har debatten även gått i Sverige.

Nu är det också klart att Teracom, som ägs av staten, valt Ericsson som strategisk partner. Ericsson kommer att tillhandahålla radio-utrustning samt sina ”Cloud Core” produkter för 4g. Dessa är 5g-redo vilket ska borga för att övergången sedan blir smidig.
– Robust och säker kommunikation är en livsviktig komponent i ett digitalt samhälle. Ericssons teknik ger oss möjligheten att erbjuda våra kunder pålitlig uppkoppling samt säkrar en potentiell väg mot 5g, säger Åsa Sundberg, vd för Teracom.

Det statliga bolaget använder sig av 450 MHz-bandet vilket ger längre räckvidd och passar för täckning på mer avlägsna områden. Under andra kvartalet kommer det nya nätet börja byggas ut.
– Med ett moderniserat 4g-nät kommer Teracom ha möjligheten att växa och klara av att underhålla det allt mer digitaliserade samhället i Sverige. Det här nätverket kommer att vara ryggraden för många livsviktiga tjänster över landet, säger Jenny Lindqvist, chef för Nord- och Centraleuropa.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.