Tummen upp för Terragraph – Facebooks trådlösa bredbandsteknik

5g Facebooks Terragraph-teknik får väl godkänt efter Signals Research Groups skarpa tester.

Tummen upp för Terragraph – Facebooks trådlösa bredbandsteknik

Terragraph är en trådlös nätverksteknik som Facebook tagit fram för att möjliggöra bredbandsutbyggnad i områden där fiberkabel av olika anledningar inte är ett gångbart alternativ.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Nu har SRG (Signals Research Group) fått möjlighet att prestandatesta tekniken på Facebooks campus i Kalifornien. Infrastruktur för Facebook Terragraph är redan på plats i delar av Kalifornien, men SRG uppger att detta är första gången som tredje part får möjlighet att testa tekniken i ett skarpt läge.

Både konsumenter och företag

Terragraph utnyttjar det olicensierade 60 GHz-bandet och bygger på ett nätverk med mobilmaster som kommunicerar över korta avstånd med fwa-teknik (fixed wireless access). Lösningen vänder sig till både konsumenter och företag som är i behov av en riktigt snabbt internetuppkoppling.

Risken med de korta våglängder som används i Facebook Terragraph-plattformen är att signalen kan störas ut av väderförhållanden, byggnader eller annan kommunikationsutrustning, men SRG:s tester visar att farhågorna inte infrias. Man uppmätte överföringshastigheter på 1,7 till 1,8 gigabit per sekund mellan två noder och endast något lägre hastighet om en tredje nod användes. Man var också imponerade över den låga fördröjningen och frånvaron av störningar i överföringen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!