Test: Budget-hörlurar med sladd – lever upp till förväntningarna

Test Ett gott alternativ med låg prislapp. Logitech Zone Wired Earbuds ger habil prestanda för samtal och videomöten, men inte mycket mer.

Test: Budget-hörlurar med sladd – lever upp till förväntningarna

Att erbjuda sina medarbetare rätt verktyg för att kunna göra sitt jobb – innebär i hybrid-vardagen även att ett par hörlurar ska ingå i ”arbetsklädseln”. Men innebär det att varenda en på kontoret ska få värstingvarianter á 5 000 kronor? Självklart inte, och för de företagare som vill banta utgifterna för lurar finns Zone Wired Earbuds.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Så vad är då Logitechs nyhet? Jo, precis som det låter är det något så sällsynt som ett par trådade hörlurar. De ingår i en enklare serie för kontor och är tänkta som insteglösning för företag.
Headsetet ser ut som ett par trådade öronproppar av lite rejälare slag. Hörsnäckorna är ordentligt tilltagna och de är magnetiska för att klickas ihop när de inte används.
Överlag är det prydligt och med enheten får man även ett litet fodral som man kan rulla ihop det hela i – och ta med i kavajfickan.

Bra passning – och storleksalterantiv

Själva öronpluggarna är bekväma och har man inte standardöron ”M” så kommer det med tre alternativa gummiduttar att byta till (XS, S och L). Det är flott och något som borgar för att man oavsett öronstorlek ska kunna få till bra passning – och komfort.

När vi ändå är inne på passning, Logitech-lurarna kommer med tre olika möjligheter för anslutning. Modernast av de tre är att man normalt använder USB-C, har man inte det – eller om alla sådana ingångar är upptagna så medföljer det en USB-A-adapter.
Sista alternativet är att använda 3,5 mm fyrpoliga minjacken.

Det blir lätt mycket sladdar… om hörlurarna även ska ha det

Uppfyller specifikationen

Ljudet då? Hur bra kan ett par budgetlurar egentligen låta? Svaret är att de klarar precis vad de är avsedda för, men inte mycket mer. I möten och vid telefonsamtal så återges tal naturligt, och tack vare att de är pluggade i hörselgången så filtreras även lättare bakgrundsljud bort.
Under de samtal jag genomför är betygen från motparten överlag goda. Omdömena ligger i spektrumet från riktigt bra till att bra ”men lite väl vasst”.
Med tanke på prislappen och hur mikrofonerna är placerade (inbyggda i öronpropparna) tycker jag att det är goda betyg.

Men så det där med ljud, det är så förrädiskt. Tro inte för en sekund att Zone Wired Earbuds är bra för musiklyssning. Visst låter det och så länge du är bekant med musiken så vet du vad det är… Det låter kanske elakt, men diskanten är spräcklig, basen blir platt.
Och visst, ska du bara lyssna på lite radio mellan mötena så kanske det är tillräckligt – men har man lite högre krav än så lär man bli matt.

Förvisso kan man justera en del om man laddar ner programmet Logi Tune. Dock är det begränsat. Det går att mixtra lite med en fembands EQ, men framförallt kan man justera sidetune och hur man hör sin egen röst.
På CV:t så har Zone WIred Earbuds att de är certifierade för både Teams, Zoom och Google Meet/Voice. Därtill så ska de vara kompatible med Webex, Bluejeans och Gotomeeting om det är det som används på bygget.
Lurarna går även att fjärrhantera med Logitech Sync om det är så att de behövs uppdateras.

Summerat

För de som är ute efter ett par enkla hörlurar som löser videomöten och samtal – är det här ett billigt alternativ. Prislappen är låg, men du får även vad du betalar för. Zone Wired Earbuds är inte dåliga – men de är begränsade till en viss typ av användning.

Fakta och betyg

Typ: In ear-hörlurar, trådbundna . Fungerar med: Dator, smartphone och tablet. Anslutning: USB-C, USB-A, analog 3,5 mm Kabellängd: 145 cm Mikrofon: 2 stycken. Färg: Grafitgrå, rose. Övrigt: Erbjuds dels som Teams-enhet eller som UC-version. Kan justera vissa tal/audio-inställningar via Logi Tune Cirkapris: 1 000 krBetyg: 5,6 Prestanda: 5 Kvalitet och design: 5 Användarvänlighet: 7 Innovation: 3 Prisvärde: 8

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.