Test: Epos Impact 1000 – perfekta lurar för öppna kontorslandskap

test Det nya on-ear bluetooth-headsetet dämpar kontorssorlet och minskar hjärntröttheten med hjälp av ai. Om du arbetar i en bullrig miljö kan det här vara hörluren för dig.

Test: Epos Impact 1000 – perfekta lurar för öppna kontorslandskap

Att sitta i ett öppet kontorslandskap innebär mycket ljud, intryck och störningar från omgivningen. Då kan Epos nya ljuddämpande hörlurar stå till din tjänst. Epos, leverantör av avancerade ljud- och videolösningar, är en del av hörselvårdsföretaget Demant. Med 119 år på nacken har vård, hälsa och innovation alltid stått i fokus för företaget. Nu släpper Epos sin nya headsetserie Impact 1000. Hörluren ämnar övervinna utmaningarna i den moderna arbetsmiljön och minska huvudvärken – tack vare nyckelteknologin Epos ai.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Impact 1000 har redan vunnit priser för sin design – både iF Product Design Award och reddot winner 2023. Nu är det dags för Telekom idag att avgöra hur bra produkten faktiskt är.

”Snygg, enkel och funktionell”

Headsetet kommer med en Bluetooth adapter, usb-c samt en tillhörande usb-c-kabel. Man får även ett headsetställ med en inbyggd, trådlös laddningsstation. Efter användning är det alltså bara att hänga av sig lurarna och ladda upp dem.

Det medföljande stället har inbyggd laddningsfunktion.

Epos lämnar inga frågetecken om användningen utan vägleder användarna med tydliga instruktioner i kartonglocket. På höger öra finns en on/off-knapp och bluetooth-anslutningsknapp, en volymreglage-knapp samt en aktivera/avsluta samtalsknapp. Anc-knappen finns på vänster öra.

Designen är snygg, enkel och funktionell. Vid långa mötesdagar är komfort a och o. Vi tycker att öronkåporna är vadderade på ett bra sätt och känns mjuka och bekväma – i alla fall till en början. Men efter några timmars konstant användning börjar öronen kännas aningen ömma – något som inte är helt ovanligt när det kommer till on-ear-hörlurar.

”Dämpar bruskällor”

Röstupptagningsfunktionen fungerar utmärkt och drivs av Epos ai – en maskininlärningsteknik som skannar omgivningen 32 000 gånger per sekund. Den identifierar och dämpar bruskällor automatiskt.

Fakta

FAKTA OCH BETYG

Epos Impact 1000
Tillverkare: Epos Audio.
Typ: Trådlös on-earlur med aktiv brusreducering.  
Fungerar med: dator, mobil enhet med usb-c.
Högtalare: Mono/stereo.
Mikrofon: tremikrofonssystem med bullerdämpning.
Färg: Svart.
Övrigt: Certifierade för användning med Microsoft Teams.
Cirkapris: 3184 kronor exkl. moms.
Batteritid: Åtta till tio timmar.
Levereras med portabel laddningsstation. Kommer med två års garanti.

Betyg: 9
Prestanda: 8
Kvalitet och design: 10
Användarvänlighet: 10
Innovation: 9
Prisvärde: 8

Även mikrofonkvaliteten är imponerande då den fångar in talarens röst tydligt och skarpt. Något som däremot kan förbättras är när flera mötesdeltagare är i samma möte och pratar samtidigt – då kan nämligen brusreduceringen orsaka att en av rösterna dämpas.

”Kan ansluta till tre enheter samtidigt”

Med en trippel bluetooth-anslutning kan man ansluta upp till tre enheter samtidigt. När vi testade funktionen gick det snabbt och enkelt att byta mellan enheter. Det tillåter dig att gå från till exempel ett möte på din dator till att samtidigt kunna ta emot ett samtal på din telefon utan några som helst krångel.

”Lång batteritid”

Batteritiden är en av hörlurarnas styrkor. De har en batteritid på åtta till tio timmar. Att de dessutom har ett portabelt headsetställ med inbyggd laddningsfunktion är ett stort plus i kanten. Då slipper man besväras med laddsladdar och kan säkerställa ett headsetet alltid är redo för nästa användning.

Men om man vill finns det möjlighet att ladda upp hörlurarna via usb-c-kabeln – till exempel om man behöver ladda dem på språng.

Vid video- och telefonsamtal är ljudkvalitén bra men när man lyssnar på musik känner vi oss något besvikna – det krävs nämligen att man skruvar upp volymen rejält för att lyssningsupplevelsen ska vara behaglig.

Sammanfattning

Vill du ha en hörlur som dämpar kollegornas tjatter? Ja, då är det här headsetet en fullträff. Brusreduceringen och röstupptagningen skapar fokuserade konversationer och stänger ute det livliga, och ibland störande, kontorslandskapet . Vill du däremot lyssna på musik finns det förmodligen bättre alternativ på marknaden.

Epos Impact 1000 finns att köpa från 3 184 kronor. Läs mer om headsetet här.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.