Test: Logitech Sight – ai-driven bordskamera för jämställda hybridmöten 

Test Ljudet, bildkvalitén och ai-funktionaliteten imponerar med bordskameran Logitech Sight som är tillverkad för medelstora mötesrum.

Test: Logitech Sight – ai-driven bordskamera för jämställda hybridmöten 

Det har hänt mycket på mötesrumsfronten de senaste åren. I takt med att digitala och hybrida möten blivit allt vanligare har många företag börjat se över sin mötesrumsutrustning.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det är lätt hänt att hybridmöten upplevs som ojämlika, där inte alla syns och hörs ordentligt.  Under det senaste året har flera tillverkare lanserat nya verktyg för att på olika sätt förbättra den hybrida upplevelsen. Inte minst genom verktyg som med hjälp av ai levererar enskilda, inramade bilder av deltagarna på plats i mötesrummet.

 Exakt en sådan lösning har nu Logitech lanserat i form av Sight.

Fakta

Logitech Sight

Tillverkare: Logitech.

Mått: 299 x 169 x 169 mm.  

Vikt: 1,5 kg.

Systemkrav: Ethernet. 

Maximal upplösning: 4k.

Kameravinkel: Maximalt 315 grader.

Mikrofon: Ja, sju stycken.

Pris: 28 999 kronor exkl moms.

Betyg: 8,2.

Prestanda: 9.

Kvalitetskänsla: 9.

Användarvänlighet: 7.

Innovation: 8.

Prisvärde: 8.

Bordskameran har en stilren design och är ett välkommet komplement till Logitech Rally Bar. Den är framtagen för medelstora mötesrum. Mötesupplevelsen blir betydligt trevligare. Inte minst för de som deltar i mötet på distans, som slipper nöja sig med en stor gemensam bild av alla deltagare på plats i mötesrummet.

De två 4k-kamerorna levererar en imponerande bildkvalité. Kameran ger en bildvinkel på 315 grader och de inramade bilderna ger mötena mer liv. Även kamerans förmåga att snabbt uppfatta vem som pratar och därigenom ändra blickfång ger de digitala mötena ett lyft.

De sju strålformade mikrofonerna på enhetens topp bidrar till en bra ljudupplevelse.

Det finns flera olika monteringsalternativ för bordskameran. Det går antingen att fästa Sight i bordet med den medföljande basplattan, borra fast den i bordet eller att bara använda det medföljande stativfästet.

Ett tydligt minus är dock att det behövs ganska omfattande kabeldragningar för att få kameran att fungera. Logitech Sight kräver nämligen utöver en elsladd också en ethernet-kabel som behöver dras till Rally Baren genom en medföljande dongel. Det blir ganska snabbt rätt många och långa sladdar. Trådlös anslutning hade verkligen varit ett lyft.

Bygger ni ett helt nytt mötesrum, är förmodligen kabeldragningen inget problem. Det finns tips och tricks för att dra kablarna på ett diskret och inte särskilt iögonfallande vis. När vi testar kameran sker det dock i ett befintligt mötesrum, och då blir kabeldragningen ett tydligt minus.

Utöver kabeldragningen är installationen ganska smidig. Det räcker med att uppdatera mjukvaran och ändra ett fåtal inställningar så är Sight igång. Sight är dessutom kompatibel med Microsoft Teams, Google Meet och Zoom.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det mycket med Sight som imponerar. Den hybrida upplevelsen blir märkbart mycket bättre av de skarpa inramade bilderna. Kamerans förmåga att blixtsnabbt uppfatta vem som pratar är också det ett stort plus. Om ni vill förbättra kvalitén på era hybridmöten så är Logitech Sight absolut ett alternativ att kika lite närmare på.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.