Test: Logitech Zone Wireless 2 – Samtalskvalitet som imponerar

tester Logitechs nya trådlösa headset imponerar även i riktigt utmanande miljöer.

Test: Logitech Zone Wireless 2 – Samtalskvalitet som imponerar

On ear-hörlurar med inbyggd brusreducering är på många sätt den idealiska lösningen för dig som tillbringar större delen av dagarna i en typisk kontorsmiljö. De är bekväma att bära även under längre arbetspass och är samtidigt effektiva när det kommer till att stänga ute störande ljud från omgivningen – åtminstone om tillverkaren håller vad de lovar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vi har testkört Logitechs nya version av Zone Wireless för att ta reda på hur de står sig i dagens ganska tuffa konkurrens, där bland andra Jabra och Poly slåss om de professionella användarnas gunst.

Formmässigt är Zone Wireless 2 ordentligt rundat och färgsättningen har olika nyanser av grått. Hård och mjuk plast samsas med enstaka metalldetaljer och headsetet ger ett förtroendeingivande och robust första intryck.

Tyvärr kommer inte headsetet med ett skyddande förvaringsetui, endast en bärpåse. Märkligt nog är det inte heller uppmärkt med vänster respektive hörlur, och ännu mer förbryllande blir det när vi hittar bilder på nätet där headsetet bärs med mikrofonen både till vänster och höger.

Eftersom bommen kan roteras både med- och moturs går det bra att ha mikrofonen på valfri sida. Vi konstaterar dock att knapparna är något enklare att nå om man har mikrofonbommen på vänster sida.

Jämfört med många andra headset vi testat klämmer Zone Wireless 2 åt lite mer över öronen. Det här är så klart något som kan förändras när de använts under en längre tid, men det är åtminstone första intrycket. Dock är öronkuddarna föredömligt mjuka och bekväma även under längre arbetspass.

Från Tune-appen, som finns både för mobilen och datorn, når du en hel del avancerade inställningar som medhörning (sidetone), personliga eq-inställningar och vilka funktioner som ska styras från knapparna på headsetet. Här kan du också aktivera eller deaktivera den “touch pad” som kan användas för styrning av headsetet och som finns på ena hörlurskåpan.

Medhörning är en klar favorit för vår del, eftersom det blir mycket enklare att föra en konversation när man hör sin egen röst på ett balanserat sätt.

Fakta

Logitech Zone Wireless 2

Tillverkare: Logitech.
Typ: Trådlöst on-earheadset med fällbar bom.
Fungerar med: Iphone, Android, Mac, Windows.
Mikrofon: fem med bullerdämpning.
Anslutning: bluetooth (usb-dongel medföljer). Kan anslutas till två enheter samtidigt.
Batteritid: Upp till 15 timmar taltid med anc aktiverat. Lyssningstid upp till 22 timmar med anc aktiverat.
Vikt: 230 gram.
Färg: Grafitgrå.
Övrigt: Levereras med usb-dongel (usb a och usb c) för trådlös anslutning till dator, anc-funktion, finns i en version som är certifierad för Microsoft Teams.
Pris: cirka 3130 kronor exkl moms.

Betyg: 8,8
Prestanda: 10
Kvalitet och design: 9
Användarvänlighet: 8
Innovation: 9
Prisvärde: 8

Den personliga eq-inställningen är föredömligt intuitiv. När du ställer in den går du igenom ett antal steg där man drar i en regel tills du hör toner i ett antal frekvensområden. Det tar endast någon minut och så har du en personlig inställning på plats.

Headsetet har en inbyggd kvinnoröst som informerar om batteristatus och annat. Den reagerar direkt när vi fäller ned mikrofonbommen och säger “mute off”. Men det finns också en liten knapp mitt på bommen som låter dig aktivera och deaktivera mute-läget.

Funktionen som kan avlägsna störande ljud i omgivningen (anc, active noise canceling) kan ställas till två lägen, low eller high. Båda är mycket effektiva när det gäller att filtrera bort oljud, men som med många andra headset kan man höra lite vitt brus när anc-funktionen arbetar.

Kan mycket väl vara det bästa headset vi testat

Från Tune-appen kan du även aktivera något som kallas avancerad samtalsklarhet (i två olika nivåer), något som ska filtrera bort oljud på din samtalspartners sida. Här upplever vi att den gör ett riktigt bra jobb och det här kan mycket väl vara det bästa headsetet vi testat när det gäller den sammantagna anc-funktionaliteten.

Vi sätter headsetet på test genom att ringa några samtal från en stimmig tennishall med fyra banor. Till och med här har samtalspartnern inga som helst problem att höra allt vi säger. Vi blir också imponerade när vi ringer upp en person som befinner sig på en tunnelbaneperrong just när tågvagnarna rullar in – återigen går hela samtalet fram utan att ett enda ord faller bort.

Batteridrifttiden är väl tilltagen, men om behovet uppstår så går det bra att ansluta headsetet till datorn med den medföljande usb-kabeln och fortsätta använda dem samtidigt som batteriet laddas.

SAMMANFATTNING

Zone Wireless 2 är en riktigt trevlig bekantskap som bjuder på suverän samtalskvalitet även i riktigt krävande miljöer och har precis de finesser som man kan förvänta sig av ett premiumheadset idag.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.