Th1ng förvärvar plattformsverksamhet

Ett offensivt köp för att bli snabbare och mer flexibel.
Så beskriver nystartade operatören Th1ng sitt köp av Box Plays plattformsverksamhet.

Th1ng förvärvar plattformsverksamhet

Att vara snabbfotad på marknaden kan vara livsavgörande. Och för att bli just detta har färska operatören Th1ng sett till att köpa på sig ny teknik.

Genom att köpa upp plattformsverksamheten av Box Play får man tillgång till en grundplåt som städjer allt från sjukvårdstjänster till konsumenttjänster.

­–  Vi har tittat länge på plattformen och kommer att ta den till nästa nivå beträffande användarvänlighet och lättillgänglighet. Förutom att vi själva använder den för att nå ut med våra tjänster, planerar vi även att lansera den på en bredare marknad. Detta gör det möjligt att leverera tjänster för såväl privatkunder som företagsmarknad och offentlig sektor från en och samma plattform, säger Klas Westholm, vd för Th1ng.

Affären avser den mjukvaruplattform som tidigare ägare har lagt ner över 100 miljoner kr på att utveckla, och som nu förs över till ett nytt bolag tillsammans med verksamheten, vilket kommer att ägas till hälften av Th1ng och till hälften av säljarna.

– Många vill ut på marknaden med IoT-tjänster, men än så länge händer det inte särskilt mycket. I och med den här affären tar vi ett stort och konkret steg framåt i arbetet med att lansera nya innovativa och smarta tjänster. Planen är att vi ska ha de första tjänsterna igång under det första halvåret 2019 säger Klas Westholm.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!