Svensk IoT-plattform ökar takten – nyemission ska säkra finansieringen

IoT Th1ng har ambitiösa planer för IoT Open, bolagets egen plattform för internet of things.

Svensk IoT-plattform ökar takten – nyemission ska säkra finansieringen

Svenska infrastrukturbolaget Th1ng vill skynda på utvecklingen av sin IoT-plattform IoT Open och genomför därför en nyemission och företrädesemission som ska dra in ett kapital på knappt 30 miljoner kronor.

Th1ng drogs igång för drygt fyra år sedan och utvecklar och levererar digital infrastruktur till offentlig sektor och företag. Teknikplattformen IoT Open låter användarna koppla upp sensorer som samlar in data från bland annat fastigheter, kraftledningar, maskiner och vägnät. Dessa data kan sedan användas som underlag för att effektivisera olika processer vilket resulterar i lägre driftskostnader.

Målsättningen är att bli en av de främsta aktörerna inom internet of things på den svenska marknaden och dessutom sälja företagets produkter på den globala marknaden.

Som en del av nyemissionen ska energibolaget Skellefteå Kraft gå in som delägare och partner i Th1ng. Skellefteå Kraft är det största kommunalt ägda energibolaget i Sverige och har samarbetat med Th1ng sedan flera år tillbaka.

– Det är mycket hedrade att få Skellefteå Kraft som delägare i Th1ng. Samarbetet med att skapa ett smart samhälle har under flera år gått framåt och vi har byggt en stabil grund för att kunna expandera i regionen tillsammans. Vår satsning med att möjliggöra ett smart samhälle och tillhandahålla en samhällskritisk digital infrastruktur börjar ge resultat, och vi får förtroendet av fler och fler samhällen och företag där vi fortsätter att expandera, säger Klas Westholm, vd på Th1ng.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.