Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

The Institution har vänt till vinst

Mdm Svenska The Institution tycker att turbulensen på mdm-marknaden och hela Snowden-diskussionen har skapat fördelar. Företaget går med vinst sedan sommaren 2013 och har i år tagit tre riktigt stora affärer med produkten Revival.

The Institution har vänt till vinst

Henrik Wirén, vd på The Institution, regarerar på Telekom idags intervju med Leif-Olof Wallin i artikeln Så hanterar du mdm-turbulensen. Men han vill inte gå i klinch med Gartner-analytikern.

– Jag håller med om Leif-Olof Wallins övergripnade beskrivning. Även när han säger att det kommer att bli svårt för The Institution och Excitor, men det sa han första gången redan 2008.

– Ja, det har varit en tuff resa och det kommer fortsätta vara det. Samtidigt är vi nu i ett läge med The Institution som känns bättre än på flera år, säger Henrik Wirén.

Bolaget visar inte vinst för helåret 2013, utan landar på ett minus på 1,2 miljoner kronor på en omsättning som ligger strax under 20 miljoner kronor. Men sedan sommaren 2013 går The Institution med vinst.

– Jag vill inte spekulera i hur stor vinst vi ska göra 2014, men vinst blir det, och vi siktar på att öka omsättningen med minst 30 procent.

Svängt tillbaka

The Institution tog in 50 nya kunder i sin molnbaserade mdm-lösning under 2013 och har i dagsläget fler än 250 kunder i Norden. Det som saknades i kundtillströmningen förra året, var enligt Henrik Wirén några riktigt stora affärer i stil med Fortum, SAS och SJ. Tre sådana har däremot kommit in under 2014, men det är i nuläget inte publikt vilka verksamheter det handlar om.

– Min analys av läget är att våra svenska kunder varit ute och frågat en del av våra konkurrenter om lösningar. Antingen så har de funnit att tekniken inte håller fullt ut vad de förväntar sig, eller så har de backat när de sett konsekvenserna av konsolideringar. Alltid när ett bolag köper ett annat får man nya prioriteringar, om verksamheten blöder så gäller det att strama åt kanske både på utvecklingssidan och bland säljare. Det gör att pendeln svänger tillbaka till vår fördel, säger Henrik Wirén.

The Institution har också haft stor hjälp av Snowden-diskussionen, särskilt när det handlar om att locka svenska offentliga kunder. En molntjänst där data lagras på svensk mark kan bli ett enkelt val. Det tyckte till exempel ett tiotal kommuner och fyra landsting som valde Revival-tjänsten förra året.

– Europa behöver fler mdm-spelare som följer de säkerhetsdirektiv som finns, säger Henrik Wirén.

Bredda portföljen

Han tror dessutom att en del svenska bolag drar öronen åt sig när mdm-lösningarna bakas in i de stora programhusens produktsviter.

– Det tenderar att kosta ganska mycket pengar att köpa in sig på hela programsviten. Och det är inte alla som tycker att det är en bra strategi att göra det, samtidigt som sviterna är långt ifrån färdiga.

Henrik Wirén tycker helt enkelt att det finns ett tillräckligt stort utrymme för Revival i Sverige. Ja, att det till och med finns lite av en fri yta i marknaden med kunder i segmentet 50 till 1 000 användare.

– Först var vi ensamma och skulle driva igång marknaden. Det var inte så enkelt. Sedan kom det ett antal konkurrenter med stora marknadsföringsportföljer. Men det har lite grann klingat av och mognat. Så läget känns bättre än på väldigt länge och att vi nu gör vinst är naturligtvis roligt.

Ti: Har ni en strategi för att bredda utbudet i er egen produktportfölj?

– Jag kan aldrig lova att vi inte blir uppköpta eller går ihop med ett annat bolag för att skapa en bredare produktportfölj, säger Henrik Wirén.

The Institution investerar fortfarande cirka 60 procent av omsättningen i nyutveckling av produkterna.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter