Thomas Helbo: ”En bra tidpunkt att lämna över”

Nytt jobb När Com Hem och Tele2 slogs samman tog Thomas Helbo över som ny teknikchef. Nu står det klart att Tele2 gör en omstrukturering och i samband med den lämnar han företaget.

Thomas Helbo: ”En bra tidpunkt att lämna över”

I förra veckan gick Tele2 ut och berättade om sin nya ledningsgrupp samt att man valt att slå samman teknik- och it-sektionerna. Ny chef för denna blir Yogesh Malik och i samband med det så kommer nuvarande teknikchefen Thomas Helbo att lämna företaget.
Helbo axlade manteln som teknikchef på Tele2 för två år sedan och till Telekom idag säger han att det nu var tid att lämna över.
– Jag kom till Tele2 i och med sammanslagningen med Com Hem och jag har ansvarat för den tekniska integrationen mellan Tele2, Com Hem och TDC. Det har varit en spännande resa och jag är glad över att få ha jobbat med alla kollegor som lagt ner mycket hårt arbete för att få det att lyckas. Nu går Tele2 vidare i en ny fas och det är en bra tidpunkt att lämna över.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Vad är du mest nöjd med att ha åstadkommit under Tele2-tiden?

– I Danmark har vi ett ordspråk att man alltid ska lämna över familjegården i bättre skick än vad den var när man tog över den. Jag tror och hoppas att jag har lyckats med det. Jag är stolt över att vi lyckats gå får tre teknikorganisationer till en och att vi slutat att jobba så mycket i silos för att istället jobba som ett team på mer agilt sätt. Det kommer hjälpa Tele2 att få ett ännu bättre, stabilare och smartare nät i framtiden

Vad tar du med dig från din tid på Tele2?

– Vi har gjort mycket för att modernisera tekniken, vilket har förbättrat kvaliteten på tjänsterna avsevärt. När man börjar i en ny organisation som Tele2 så lär man sig nya saker varje dag och jag är imponerad över alla fantastiska och engagerade kollegor som jag har fått möjligheten att jobba med. Det visar att det finns en speciell Tele2-anda.

Vad kommer du göra nu, går du vidare till ett nytt jobb?

– Jag kommer att fokusera på att spändare tid med min familj och att träna. Jag har ingen ny roll just nu, men jag hoppas att det kommer dyka upp spännande möjligheter framöver.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!