Tiden då mobilsurfet ökar mest – natten

Mobilnät Att mobilsurfandet ökat de senaste åren är inget nytt. Hos Telenor har man däremot märkt av att det är på natten som surfandet ökat mest.

Tiden då mobilsurfet ökar mest – natten
Emanuel Videla

Det är Telenor som presenterar egen statistik, som visar att det främst är på natten som mobilsurfandet ökar. Allra mest har mobilsurfandet ökat efter klockan 23 på kvällarna, då Telenor noterat en sexfaldig ökning. De största mobilsurftopparna är också sent på kvällarna, runt 21–22, då det konsumeras betydligt mer mobildata än under morgontimmarna.

– Förvisso är det vanligt att folk kollar mobilerna och läser nyheter på väg till jobbet, men andelen som streamar rörlig video på exempelvis Youtube är större kvälls- och nattetid och det gör att näten används mer då, säger Christian Roth, chef för privatmarknaden på Telenor

Enligt Telenor ligger surfmönstren bakom ett beslut att låta företagets kundtjänst vara öppen dygnet runt, till skillnad mot tidigare.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.