Tiden rinner ut för Elop

Det är två år sedan Stephen Elop tog över rodret för Nokia. Två år i fortsatt utförsbacke och nu ger analytikerna honom max ett halvår kvar om trenden inte vänder.

Det är Reuters som tagit tempen på förtroendet för Stephen Elop hos investerare och analytiker. Svaren de fått tyder på att han får svårt att sitta kvar om den hårt ansatta mobiljätten inte ser resultat av sina försök att vända den negativa trenden. Försäljningen av tillverkarens modeller i Lumia-serien fördubblades under andra kvartalet jämfört med kvartalet före men det räcker inte och Elop har flaggat för att resultatet för det tredje kvartalet även det kommer att bli problematiskt.

Det gäller med andra ord att snabbt få ut de nya modellerna med Windows Phone 8 på marknaden men ännu har Nokia inte meddelat när försäljningsstarten kommer att ske.

En av de analytiker Reuters pratat med, Magnus Rehle på Greenwich Consulting, sammanfattar läget för Stephen Elop i tre korta meningar.

– Elop har inte lyckats få kunderna att välja Nokia, och det är vad som räknas. Man kan säga att han inte har haft tillräckligt med tid på sig, men han har haft jobbet i två år. Tiden är slut.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter