Tio gånger högre mobil datatrafik 2016

Ericsson hävdar i en färsk rapport att den mobila datatrafiken kommer att ha tiofaldigats år 2016. Inte helt oväntat är det video som står bakom den största ökningen.

Tio gånger högre
mobil datatrafik 2016

Ericsson tar ständigt tempen på nätverken i världen och företagets senaste Traffic and Market Data-rapport visar än en gång att den mobila datatrafiken växer så det knakar. Prognosen som bygger på statistik från över 1000 nätverk inkluderar datatrafik i 2g-, 3g- respektive 4g-nät.

Fram till 2016 kommer trafiken enligt Ericsson att ha ökat med tio gånger jämfört med i år. Det motsvarar en årlig trafikökning med hela 60 procent. Video kommer att stå för huvuddelen av den ökningen, men det handlar förstås också om fler användare.

Det totala antalet mobila bredbandsabonnemang spås öka från dagens cirka 900 miljoner till nära fem miljarder abonnemang år 2016.

Smarta mobiltelefoner skjuter i höjden i alla regioner och här kommer trafik som genereras av sådana enheter att ha ökat med 12 gånger under samma tidsperiod. Grafiken här intill visar hur stor del av datatrafiken som fördelas mellan mobilt bredband respektive smarta mobiltelefoner.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.