Tio kilo köttfärs och ett wifi, tack

Service Många caféer och restauranger har fortfarande inte börjat erbjuda sina besökare tillgång till wifi. Restauranggrossisten Martin & Servera börjar därför erbjuda trådlösa nätverkstjänster vid sidan av mat- och färskvaruleveransen.

Tio kilo köttfärs och ett wifi, tack
Martin & Servera

Som besökare på ett café förutsätter man idag nästan att man att man har tillgång till gratis wifi under tiden man fikar. Men det är ett behov som inte alla caféer och restauranger vet hur man ska kunna tillfredsställa. Martin & Servera har identifierat det här problemet och funnit en lösning och en ny affärsidé genom att samarbeta med it-leverantören Daxcom.

– Med hjälp av Daxcom har vi skapat ett wifi-paket som levereras tillsammans med service och support för att snabbt kunna implementeras i verksamheten, säger Johan Granlund, chef för restaurangtjänster på Martin & Servera.

Även om ett servicepaket för trådlöst nätverk sällan förknippas med livsmedelsleveranser hör det inte till ovanligheten för Martin & Servera att addera ytterligare produkter till sitt utbud. De har till exempel redan erbjudanden gällande kortterminaler och Spotify. Distribution av wifi är dock nytt för dem och ska vara ett sätt för caféer och restauranger att komma igång med trådlöst nätverk för besökarna.

– Kedjekunder har redan koll på det här området. Istället är det främst fristående restaurangföretag som ännu inte har hittat en lösning. Det är vår ambition att hjälpa kunden med vad de behöver, och internettillgång har blivit en viktig del av besöket på restauranger, säger Johan Granlund.

Paketet som Martin & Servera erbjuder sina kunder innehåller förutom hårdvara också drift, administration och proaktiv övervakning av tjänsten, vilket Daxcom ansvarar för.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.