Tjänster basen i TDC:s sme-satsning

Det har gått lite trögt för TDC att hitta kunder till sin nätväxel Scale, men när operatören nu inleder jakten på kunder i mellansegmentet blir tjänsten basen i erbjudandet.

Tjänster basen i
TDC:s sme-satsning

Ska Sverige kunna fortsätta vara tillväxtmotorn i TDC-koncernens företagsaffärer krävs fler kunder. Hittills har de i första hand hämtats från kategorierna storföretag och offentliga verksamheter. Men i och med förra veckans annonsering av ny strategi ökar också ansträngningarna att få fler kunder i mellansegmentet.

– Vi kommer att rikta in oss på företag med mellan 50 och 200 anställda och vi håller som bäst på att rekrytera 15 personer som ska arbeta med segmentet, säger Joakim Harging, försäljningschef på TDC i Sverige.

De kommer enligt honom att ingå i en delvis ny organisation med placering i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Den kommer att bli en förstärkning till de 20 kontor vi redan ha runt om in landet.

Många att slåss med

Men även om viljan och optimismen finns konstaterar Joakim Harging att det inte kommer att bli någon enkel uppgift att slå sig in i kampen om sme-kunderna.

– Det är ett snårigt segment med många fler konkurrenter än på det område där vi idag är starka. Inte minst finns det många aktörer med en stark lokal förankring.

Stort fokus på tjänster

Satsningen på de mindre företagen ska främst ske från operatörssidan och inte med hjälp av integratörsverksamheten, något som annars varit något av TDC:s kännemärke.

– I första hand är det med paketeringar med trafik, mobilitet, ip-vpn och olika nättjänster som vi ska möta kunderna, inte kundplacerad utrustning, säger Joakim Harging.

Navet i telefonierbjudandet blir nätväxeltjänsten Scale som TDC lanserade för drygt två år sedan men haft problem att vinna något större gehör för hos de stora kunderna.

– Det är en plattform som kommer att passa perfekt för det här segmentet, tror Joakim Harging.

Satsningen på sme-segmentet inleds på allvar under första kvartalet 2013.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.